Warsztaty kulinarne Konopie w kuchni

Dołącz do grupy warsztatowej, poznaj sekrety kuchni konopnej podczas cyklu wyjątkowych warsztatów „Konopie w kuchni”

To już 7 edycja! Zapraszam Cię serdecznie na warsztaty kuchni konopnej – tym razem online, podczas których opowiem o głównych zasadach stosowania konopi w kuchni, o ich właściwościach i pokażę jak wprowadzić je na wielkanocny stół by uzdrowić i uszczęśliwić Twoją rodzinę 🙂

Co będziemy robić na warsztatach?

Nadchodząca edycja będzie poświęcona wprowadzeniu konopie do wielkanocnych potraw i nie tylko. Tematem spotkanie będzie to jak prawidłowo używać w kuchni produkty takie jak: olej z nasion konopi, białko konopne, nasiona konopne łuskane, białko konopne oraz mąka konopna.

Razem przygotujemy:

  • konopny twarożek
  • wegańską paschę z konopnego twarogu
  • domowy majonez z olejem z nasion konopi
  • jaja faszerowane nasionami konopnymi z konopnym majonezem
  • nastawimy gryczany zakwas na wielkanocny żur 🙂 

Razem przerobimy aż 5 receptur z udziałem konopi.

To nie wszystko. Przed częścią praktyczną odbędzie się część teoretyczna, podczas której dowiecie się więcej o roślinie Cannabis sativa L. , jej właściwościach i wpływie na organizm, porozmawiamy o związkach zawartych w konopnych produktach i o tym jak obchodzić się z nimi w kuchni, by zachować ich cenne właściwości.

 

Co otrzymuję w cenie warsztatów?

To zależy od pakietu, który wybierzesz. Największą popularnością cieszy się pakiet premium, ponieważ w jego cenie dostajesz oprócz udziału w warsztatach również książkę poświęconą kuchni konopnej mojego autorstwa, by pogłębiać wiedzę z warsztatów. Zobacz co zawierają poszczególne pakiety i zdecyduj, który pasuje Ci najbardziej.

W cenie PAKIETU PREMIUM (220 zł) warsztatów otrzymasz:

  • dużą dawkę wiedzy dotyczącej rośliny konopi, jej zastosowania i dawkowania
  • wiedzę dotyczącą zasad stosowania konopi w kuchni
  • wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania potraw z żywnością konopną
  • pakiet produktów konopnych: nasiona konopi i olej konopny od marki Sativa Life
  • książkę Konopie i marihuana w kuchni o wartości 89 zł
  • dostęp do materiałów merytorycznych z warsztatów 
  • DYPLOM UKOŃCZENIA

W cenie PAKIETU STANDARD (130 zł) warsztatów otrzymasz:

  • dużą dawkę wiedzy dotyczącej rośliny konopi, jej zastosowania i dawkowania
  • wiedzę dotyczącą zasad stosowania konopi w kuchni
  • wiedzę praktyczną dotyczącą przygotowywania potraw z żywnością konopną
  • dostęp do materiałów merytorycznych z warsztatów 
  • DYPLOM UKOŃCZENIA

Jak zapisać się na warsztaty?

Zapisy na warsztaty są dostępne w moim sklepie pod poniższymi linkami:

 

Czego będę potrzebować aby wziąć udział w warsztatach?

Warsztaty odbędą się w bardzo wygodnej formie online. Aby wziąć czynny udział w warsztatach będzie Ci potrzebny laptop i dostęp do kuchni z podstawowymi składnikami do gotowania i kuchennymi akcesoriami. Będzie Ci również potrzebna podstawowa znajomość tajników gotowania, nic trudnego, np jak upić białko, jak usmażyć placki, jak zrobić sałatkę, czy upiec proste ciasto. Na warsztatach pogłębiamy wiedzę o gotowaniu – nie uczymy się podstaw gotowania :). 

Szczegółowa lista składników oraz akcesoriów będzie wysyłana mailowo przed warsztatami. Co najważniejsze, nie musisz martwić się o produkty konopne, bowiem dzięki naszemu partnerowi marce Sativa Life, będziecie mieli je zapewnione w cenie pakietu premium. Produkty, które otrzymasz są wolne od THC i całkowicie legalne w Polsce.

Termin i miejsce warsztatów:

Sobota 23 marca, godzina: 10:30-13:00 

Online (link dostają na maila zarejestrowani uczestnicy)

Cena: 220 zł (pakiet premium)130 zł (pakiet standard)

Pytania możesz kierować na adres: kontakt@smilingspoon.pl

Uwaga! W przypadku rezygnacji z udziału w warsztacie zadatek nie podlega zwrotowi. Czytaj regulamin warsztatów.

O prowadzącej

Mam na imię Gosia i jestem pasjonatką świadomego odżywiania oraz diety bogatej w wysoce odżywcze pokarmy, szczególnie produkty konopne. Kuchnią konopną pasjonuję się od 8 lat. Sama codziennie stosuję te produkty i widzę ich korzystny wpływ na zdrowie. Wydałam 2 książki poświęcone kuchni konopnej, możesz je zobaczyć w moim sklepie. Jestem certyfikowanym dietetykiem i Specjalistą terapii CBD. Na codzień wspieram swoich pacjentów powrocie do zdrowia oraz prowadzę bloga smilingspoon.pl na którym dzielę się pomysłami na zdrowe przepisy konopne.

 

Partnerem warsztatów jest marka Sativa Life. To ich produkty będziemy używać podczas warsztatów. Osobiście używam ich od dawna i jestem zadowolona z jakości oraz świeżości. 

Dowiedz się więcej o marce oraz jej produktach.

Zobacz jak wyglądały poprzednie warsztaty Konopie w kuchni

Tak było na pierwszych w Polsce warsztatach gotowania z żywnością konopną, 14 grudnia 2017 w Warszawie. Spotkanie odbyło się w ramach cyklu Konopie w kuchni, spotkań i warsztatów kulinarnych poświęconych idei promowania świadomego odżywiania i wykorzystania produktów konopnych w kuchni.

Uczestnicy podczas warsztatów uczą się przygotowywać potrawy z wykorzystaniem żywności konopnej. Część praktyczna poprzedzona jest wykładem na temat właściwości produktów konopnych i ich wpływu na ludzki organizm.

Na ostatnich zajęciach uczestnicy przygotowali następujące dania:

  •  ZUPA: siemieniotka, czyli tradycyjna, wigilijna zupa z nasion konopi (d. wegańskie)
  • DANIE GŁÓWNE: grupa 1: łochodziaki, czyli staropolskie pierogi nadziewane nasionami konopi, (d. wegańskie) grupa 2: zielone krokiery z mąką konopną, szpinakiem i pieczarkami (d. wegetariańskie)
  • DESER: grupa 1: pachnące, imbirowe ciasteczka z mąką konopną i chrupiącymi nasionami konopi, (d. wegetariańskie) grupa 2: gęsty, czekoladowy pudding z białkiem konopnym (d. wegańskie)

Spotkanie zakończyło się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji z aromatyczną konopną herbatą z liści konopnych.

 

Wydarzenie na Facebook zgromadziło ponad 11 tys. zainteresowanych!

Chcesz zorganizować ze mną warsztaty? Napisz na: kontakt @ smilingspoon.pl 

SKLEP

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu
    Scroll to Top