3 warstwowy deser śniadaniowy “Jamaica”

3 warstwowy deser z konopiami

Ponura aura i strach przed wirusem wprawiają Cię w kiepski nastrój od rana? Nie ma powodów do niepokoju, gdyż twoja odporność doskonale radzi sobie z drobnoustrojami od kiedy chodzisz po tej planecie. Skup się teraz na wspieraniu jej oraz na pozytywnym nastawieniu do sprawy a nawet lekkim szaleństwie. Zaczynając dzień od mojego 3 warstwowego deseru “Jamaica” rozpieścisz zmysły smakiem, nacieszysz oko kolorami, zaś ciało wzmocnisz i zmobilizujesz swoją odporność.

Taki nietuzinkowy start dnia na pewno przypadnie do gustu również dzieciom, które kochają zjadać kolorowe deserki. Tyle, że ten deser tak naprawdę jest bogatym w białko, witaminy oraz minerały posiłkiem, który pomoże wesprzeć odporność, florę bakteryjną jelit, będzie działać przeciwzapalnie i poprawi samopoczucie. Sekret oczywiście tkwi w 100% naturalnych i wegańskich składnikach, bogatych w różne substancje pokarmowe. Nie ma czasu do stracenia. Zaczynamy! 🙂

warstwowy deser konopny

Przepis na 3 warstwowy deser śniadaniowy “Jamaica”

Warstwa czerwona:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 łyżki truskawkowego dżemu
  • sok z połówki cytryny
  • 4 łyżki zakwasu buraczanego
  • 1 łyżeczka inuliny

Składniki blendujemy na gładki krem i umieszczamy na dnie miseczek. Warstwa ta jest źródłem białka, witaminy C, oraz działa jak probiotyk wspierając naszą naturalną florę bakteryjną.

Warstwa żółta:

  • 8 łyżeczek nasion china namoczonych w wodzie do konsystencji kisielu
  • 4 łyżki tłustego mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • pół szklanki musu z papai

Wszystkie składniki mieszamy i umieszczamy jako kolejną warstwę w miseczce. Warstwa ta jest źródłem antyoksydacyjnych substancji, między innymi kurkuminy, która działa przeciwzapalnie, oraz papainy, likopenu oraz bromelainy, poprawiających pracę układu trawiennego. Papaja to także bogate źródło witaminy C, niezbędnej dla funkcji obronnych.

Warstwa zielona:

  • 2 banany
  • 1 łyżka alg słodkowodnych (spirulina lub chorella)
  • 1 łyżka mleczka kokosowego
  • 2 łyżki białka konopnego

Składniki blendujemy na gładki krem i umieszczamy jako ostatnią warstwę w miseczce, posypujemy nasionami konopi. Warstwa zielona to bogactwo pełnowartościowych aminokwasów białkowych jak w mięsie. Do tego całkiem spora ilość kwasów omega a także minerałów. Uruchamia potężny potencjał detoksykacyjny oczyszczający wątrobę oraz krew.

warstwowy deser wegański z konopiami


Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziedzinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

SKLEP

69,00 

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu
    Scroll to Top