Smiling Spoon | konopie w kuchni | blog kulinarny

  • Home
  • Przepisy
    • Przepisy z konopiami siewnymi
    • Przepisy z medyczną marihuaną
  • Konopna edukacja
    • Marihuana w kuchni
    • Konopie siewne w kuchni
    • Dekarboksylacja suszu konopi
    • Kalkulator dawkowania THC i CBD
  • Projekt Konopie w kuchni
    • Książka Konopie i marihuana w kuchni
    • Książka Konopie w kuchni
    • Warsztaty kulinarne – Konopie w kuchni
    • Spotkania Konopie w kuchni
  • Sklep
    • Książka “Konopie i marihuana w kuchni”
    • Publikacja “Konopie w kuchni”
  • Współpraca
    • Zamów jadłospis
  • Kontakt

Szaszłyki z indykiem i bakłażanem

22 kwietnia, 2015 by smilingspoon 1 Comment

_MG_9417

No dobra, trochę się pośpieszyłam z tym grillem. Na dworze zaledwie 12 stopni ciepła a mi już zachciało się grillowanego mięska z warzywami na świeżym powietrzu. Na szczęście większość piekarników posiada funkcję grillowania a stojąc za oknem też można ogrzewać się promieniami słońca nie będąc narażonym na zimny, kwietniowy wiatr.

szaszlyk

Mięsko do szaszłyka przygotowałam trochę wcześniej krojąc je na mniejsze kawałki i mieszając z marynatą (sok z cytryny, czosnek, musztarda, słodka papryka, kolendra w proszku, suszona pietruszka, sól). Po dokładnym wymieszaniu zostawiam mięso w lodówce na około 2- 3 h. W tym czasie szykuję bakłażana, pieczarki i cebulę krojąc je w plastry o szerokości około 1 cm. Bakłażana i pieczarki solę, pozostawiam na 15 żeby wyszedł z niech nadmiar wody.

Na drewniany patyczek nabijam większy kawałek bakłażana, następnie cebulę, pieczarki i plasterek indyka. Powtarzam nakładanie w tej kolejności aż skończy się patyczek, wtedy nakładam następny (jeśli dalej mam składniki). Gotowe szaszłyki układam w naczyniu do zapiekania, solę i polewam oliwą. Piekę je w temperaturze około 150 stopni przez 20 min.

_MG_9409

Składniki

  • 500 g ekologicznego mięsa z indyka
  • jeden bakłażan
  • dwie duże cebule
  • kilka większych pieczarek
  • marynata (sok z cytryny, czosnek, musztarda, słodka papryka, kolendra w proszku, suszona pietruszka, sól)

_MG_9419

Filed Under: dania mięsne, dania z piekarnika, danie główne, szybki obiad Tagged With: bakłażan, indyk, szaszłyk, szaszłyki

« Nektar ananasowy z cytrusami i selerem
antyrakowe smoothie z mango i bananem »

Comments

  1. Truska says

    3 maja, 2016 at 7:40 pm

    Witam! Dzisiaj popeniłam ów przepis. Muszę powiedzieć, że marynata do mięska – przecudna. Mięsko wyszło doprawione, soczyste, pycha. Natomiast jak dla mnie ten bakłażan to niewypał. Nie nadaje się na szaszłyk według mnie, a już na pewno nie 1 cm kawałki! Skóra wyschła i była mega twarda, trzeba ją było odkroić z każdego kawałka, cebula przez 20 minut nie spiekła się tak jak bym chciała. Mięsko i pieczarki 10/10 a bakłażan z cebulą tej wielkości 3/10. Pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TUTAJ KUPISZ MOJĄ KSIĄŻKĘ :-)

Konopie i marihuana w kuchni

OCZYŚĆ SWOJE CIAŁO Z TOKSYN

PLAN DETOKSU
Konopie w kuchni

Znajdź Smiling Spoon

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Poznaj Smiling Spoon

Witaj na moim blogu, znajdziesz tu przepisy na dania, które pomogą utrzymać Twoje ciało i samopoczucie w lepszej kondycji. Moją pasją jest świadome odżywianie, stanowiące nieodłączną część naturalnego cyklu przyrody, pór roku, rytmu dnia. Pamiętaj... "jak traktujesz swoje ciało, tak ono będzie traktować ciebie". Więcej o mnie >>

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z WPISAMI!

Nie wysyłamy spamu! Przeczytaj naszą politykę prywatności po więcej informacji.

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

WYBIERZ SWOJE DANIE

SNIADANIE ZUPA DANIE GLOWNE DESER

GDZIE JESZCZE PRZECZYTASZ MOJE ARTYKUŁY

Smiling Spoon dla CANNABIS NEWS F5: Jedz konopie, czyli zielona kuchnia F5: Hemp food, czyli potrawy z konopi! Smiling Spoon dla F5 Smiling Spoon dla ZZ Smiling Spoon dla marihuanainfo.pl Smiling Spoon dla MM

Polecane sklepy konopne:

Punkt konopny Dobrekonopie

Ulubione strony

What Should I Eat For Breakfast Today
Zmniejsz dystans kupuj lokalnie
Little Hungy Lady <3
Cannelle et Vanille
Love And Lemons
Not Without Salt
Cereal Magazine
Gotuje Bo Lubi
Jadłonomia
Smaklick

Tagi

awokado bakłażan banan białko konopne burak buraki cukinia cytryna deser detoks detox dynia imbir jedzenie konopne jedzenie z konopi kasza jaglana konopie konopie siewne konopie siewne w kuchni konopie w kuchni konopne przepisy krewetki kuchnia konopna marchew masło konopne melon mięta mąka konopna nasiona konopi oczyszczanie z toksyn oczyszczenie ciała pancakes papryka pomidor przepisy konopne sałata sałatka smoothie sok zdrowa dieta zdrowe nawyki zdrowie zupa śniadanie świąteczne przepisy

Najnowsze komentarze

  • smilingspoon o Gnocchi dyniowe z mąką konopną
  • Wilczyca o Gnocchi dyniowe z mąką konopną
  • smilingspoon o Świąteczny poncz żurawinowy
  • Dorota o Świąteczny poncz żurawinowy
  • smilingspoon o Masło z medycznej marihuany (canna butter)

Szukaj przepisów

Najpopularniejsze posty

Smilling spoon

Smilling Spoon to blog kulinarny poświęcony gotowaniu z konopiami siewnymi i medyczną marihuaną. W sekcji Konopie w kuchni znajdziesz wyłącznie zdrowe przepisy, które pomogą utrzymać twoje ciało w zdrowiu i doskonałej kondycji.

Menu

PRZEPISY Z KONOPIAMI
PRZEPISY Z MARIHUANĄ
KONOPNA EDUKACJA
WARSZTATY KULINARNE
KSIĄŻKA KONOPIE W KUCHNI
KALKULATOR DAWKOWANIA THC I CBD

 

SKLEP
O MNIE
KONTAKT
WSPÓŁPRACA
ZAMÓW JADŁOSPIS REGULAMIN SERWISU POLITYKA PRYWATNOŚCI

Social media

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

COPYRIGHT © 2020 Smiling Spoon@2020 wszystkie prawa zastrzeżone

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam się