Smiling Spoon | konopie w kuchni | blog kulinarny

  • Home
  • Przepisy
    • Przepisy z konopiami siewnymi
    • Przepisy z medyczną marihuaną
  • Konopna edukacja
    • Marihuana w kuchni
    • Konopie siewne w kuchni
    • Dekarboksylacja suszu konopi
    • Kalkulator dawkowania THC i CBD
  • Projekt Konopie w kuchni
    • Książka Konopie i marihuana w kuchni
    • Książka Konopie w kuchni
    • Warsztaty kulinarne – Konopie w kuchni
    • Spotkania Konopie w kuchni
  • Sklep
    • Książka “Konopie i marihuana w kuchni”
    • Publikacja “Konopie w kuchni”
  • Współpraca
    • Zamów jadłospis
  • Kontakt

PROGRAM 5-CIO DNIOWEGO DETOKSU – DZIEŃ CZWARTY

8 stycznia, 2016 by smilingspoon Zostaw komentarz

Uwaga, 4-go dnia zwiększamy dwukrotnie dawkę nadtlenku wodoru! Jeśli przez ostatnie 2 dni po jego podaniu wystąpiły u Ciebie niepokojące objawy (wymioty, biegunka, pieczenie przełyku, pokrzywka na twarzy lub innych częściach ciała) mogą świadczyć o uczuleniu na nadtlenek wodoru. Możesz kontynuować detoks jednak nie powinieneś wtedy przyjmować wody utlenionej.

 cover-DETOX-SS

Detoks – dzień pierwszy

7:30 Pobudka

Płukanie ust olejem – stołową łyżkę oleju słonecznikowego „ssij” przez około 15  min. Następnie wypluj olej i wypłucz usta wodą z wodą utlenioną i od razu dokładnie umyj zęby.

W międzyczasie wyszczotkuj ciało szczotką z naturalnego włosia (około 5 -10 min).

7:45 Alkalizacja

Wypij ciepłą przegotowaną wodę z sokiem z jednej cytryny, połową łyżeczki kurkumy i szczyptą pieprzu.

Wypij kolejną szklankę z płaską łyżeczką chlorku magnezu z sokiem z połowy cytryny.

Wypij kolejną szklankę z łyżeczką octu jabłkowego i połową łyżeczki kwasu askorbinowego.

woda-z-cytryna

8:15 Śniadanie

Przed zjedzeniem śniadania – 4 krople nadtlenku wodoru 3% na pół szklanki wody.

Na śniadanie jaglanka a z mlekiem konopnym

Składniki:

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • ½ szklanki wody
  • 1/3 szklanki nasion konopnych łuskanych
  • Cynamon
  • Wiórki kokosowe
  • 1 Jabłko
  • Kardamon

Kaszę jaglaną wypłukać, wrzucić do gotującej się wody i gotować 15 minut. Nasiona  konopne zalać ½ szklanki wody, miksować blenderem ręcznym aż woda będzie biała a nasiona rozdrobnione. Jabłko umyć, pokroić w drobne kawałki. Mleko razem z kaszą, wiórkami i kawałkami jabłek doprowadzamy do wrzenia, dodajemy starty cynamon i kardamon. Można podawać z 1 łyżką miodu.

_MG_1551

10:00 Drugie śniadanie 

Przed zjedzeniem śniadania –4 krople nadtlenku wodoru 3% na pół szklanki wody.

Smoothie owocowo – warzywne

Składniki:

  • 1 mango
  • 1 banan
  • 2 kłącza selera naciowego
  • Pęczek zielonej pietruszki
  • Pestki z jednego granata
  • Pół szklanki wody mineralnej
  • Płaska łyżeczka spiruliny
  • Płaska łyżeczka białka konopnego

Owoce umyć, mango i banana obrać, pokroić w drobne kawałki, granata przekroić, wydobyć pestki. Pietruszkę porządnie wypłukać, oddzielić listki od łodyg, dodać same listki. Zlać wodą, dodać spirulinę i białko konopne, zmiksować w blenderze kielichowym. Spożywać od razu po przyrządzeniu.

_MG_2593

Hummus

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej cieciorki
  • Olej konopny
  • Oliwa z oliwek
  • ½ szklanki łuskanych nasion konopi
  • Sok z cytryny
  • Sezam
  • Czosnek
  • Zatar
  • Kumin w proszku
  • Papryka słodka w proszku
  • Papryka ostra w proszku

Cieciorkę namoczyć i odstawić na 2h. Po tym czasie godować ziarna do miękkości w osolonej wodzie (2 razy tyle wody ile ciecierzycy) przez około 3h. Na patelni zarumienić sezam razem z przyprawami: kuminem, zatarem i papryką słodka z ostrą, całość prażyć przez około 3 min. Do ugotowanej cieciorki dodaję uprażony sezam z przyprawami, sok z cytryny, 4 łyżki oleju konopnego, nasiona konopi i mielę wszystko w blenderze kielichowym dolewając 1 szklankę lodowatej wody oraz 0,5 szklanki oliwy z oliwek. Spożywać do 3 dni po przyrządzeniu.

_MG_1352

13:00 obiad

Przed zjedzeniem – 4 krople nadtlenku wodoru 3% na pół szklanki wody.

Zupa krem brokułowy

Składniki:

  • bulion warzywny, jak tutaj >>
  • ugotowane na parze brokuły (6-7 różyczek),
  • 1 szklanka zielonego groszku (tylko mrożony!!),
  • 2 cm korzenia imbiru,
  • 4 ząbki czosnku,
  • Sól himalajska
  • Pieprz świeżo mielony
  • Gałka muszkatołowa
  • Kozieradka

Zupę przyrządzać w dużym garnku w 3/4 wypełnionym bulionem. Ugotować w min 2 ziemniaki, dodać ugotowane na parze brokuły i zielony groszek, starty korzeń imbiru, ząbki czosnku i miksować wszystko blenderem ręcznym, doprawic solą i pieprzem, gałką, imbirem oraz kozieradką do smaku.

Danie główne:

Makaron konopny z pesto

Składniki:

  • makaron konopny
  • 4 pomidorki cherry
  • ¾ szklanki orzechów nerkowca
  • 1/4 szklanki oleju konopnego
  • 2 garści świeżych liści bazylii
  • sól morska
  • 1 ząbek czosnku

Orzechy sparzyć, bazylię umyć, czosnek obrać, pomidorki umyć. Makaron konopny wrzucić do gotującej się wody, gotować około 6 min, lub tak jak napisano na opakowaniu. Ugotowany i posolony makaron polać odrobiną oleju konopnego. Orzechy, czosnek, bazylię i sól zblendować na gładką pastę dodając olej konopny. Pesto dodać do ugotowanego makaronu. Podawać z cząstkami pomidorków cherry i listkami rukoli.

_MG_2275

15:00 podwieczorek 

Pomarańcza lub jabłko

 

18:00 Kolacja

Przed zjedzeniem – 4 krople nadtlenku wodoru 3% na pół szklanki wody.

Pasta z prażonych nasion słonecznika

Składniki:

  • 4 duże papryki
  • oliwa z oliwek
  • świeży rozmaryn
  • 1 ząbek czosnku
  • słodka papryka
  • garść orzeszków pinii (lub nerkowca)
  • Sól morska lub himalajska
  • Pieprz świeżo mielony

Paprykę umyć i pokroić w podłużne kawałki, ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Paprykę polać oliwą z oliwek, posolić, posypać rozmarynem i pieprzem a następnie zapiekać około 20 min w 180 stopniach. Po wyjęciu kawałki papryki włożyć do słoika razem z kawałkami czosnku i gałązkami świeżego rozmarynu, zalać oliwą z oliwek, zakręcić szczelnie i odstawić na 1h w temperaturze pokojowej.  Po godzinie wyciągnąć zawartość słoika, dodać sparzone orzeszki pinii (mogą być też orzechy nerkowca) i zmiksować wszystko blenderem na gładką pastę. Podawać z waflem ryżowym i bukietem sałat.

Untitled-1

20:00 lub później – Zabieg poprawiający nastrój

Zaczynasz czuć objawy odstawienia cukru i glutenu, zrelaksuj swoje ciało i wykonał masaż peelingiem limonkowo – cukrowym.

Składniki:

  • cukier brązowy
  • sok z 2 limonek
  • duża łyżka oleju kokosowego
  • łyżka miodu

Połącz składniki w szklanej miseczce i nałóż na umyte i suche ciało. Masuj kolistymi ruchami około 5 – 10 min. Wymasuj także stopy, poświęć po 2 minuty na każdej z nich. Po tym zabiegu nie myj już ciała, powinna na nim pozostać lekko tłusta warstwa.


 

Nie masz pomysłu na codzienne dania a stoisz przed dylematem usunięcia z jadłospisu glutenu, nabiału, jajek, droższy, soi, mięsa, strączków, orzechów, warzyw psiankowatych, czy innych produktów?

Potrzebujesz spersonalizowanego jadłospisu? Napisz do mnie: kontakt@smilingspoon.pl

BANER-SPERSONALIZOWANY-JADLOSPIS

Filed Under: detoks, szybki obiad, zdrowe nawyki Tagged With: detox, oczyszczanie organizmu, oczyszczanie z toksyn, oczyszczenie ciała, zdrowa dieta, zdrowe nawyki

« PROGRAM 5-CIO DNIOWEGO DETOKSU – DZIEŃ PIĄTY
PROGRAM 5-CIO DNIOWEGO DETOKSU – DZIEŃ TRZECI »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

TUTAJ KUPISZ MOJĄ KSIĄŻKĘ :-)

Konopie i marihuana w kuchni

OCZYŚĆ SWOJE CIAŁO Z TOKSYN

PLAN DETOKSU
Konopie w kuchni

Znajdź Smiling Spoon

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Poznaj Smiling Spoon

Witaj na moim blogu, znajdziesz tu przepisy na dania, które pomogą utrzymać Twoje ciało i samopoczucie w lepszej kondycji. Moją pasją jest świadome odżywianie, stanowiące nieodłączną część naturalnego cyklu przyrody, pór roku, rytmu dnia. Pamiętaj... "jak traktujesz swoje ciało, tak ono będzie traktować ciebie". Więcej o mnie >>

ZAPISZ SIĘ NA NEWSLETTER I BĄDŹ NA BIEŻĄCO Z WPISAMI!

Nie wysyłamy spamu! Przeczytaj naszą politykę prywatności po więcej informacji.

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

WYBIERZ SWOJE DANIE

SNIADANIE ZUPA DANIE GLOWNE DESER

GDZIE JESZCZE PRZECZYTASZ MOJE ARTYKUŁY

Smiling Spoon dla CANNABIS NEWS F5: Jedz konopie, czyli zielona kuchnia F5: Hemp food, czyli potrawy z konopi! Smiling Spoon dla F5 Smiling Spoon dla ZZ Smiling Spoon dla marihuanainfo.pl Smiling Spoon dla MM

Polecane sklepy konopne:

Punkt konopny Dobrekonopie

Ulubione strony

What Should I Eat For Breakfast Today
Zmniejsz dystans kupuj lokalnie
Little Hungy Lady <3
Cannelle et Vanille
Love And Lemons
Not Without Salt
Cereal Magazine
Gotuje Bo Lubi
Jadłonomia
Smaklick

Tagi

awokado bakłażan banan białko konopne burak buraki cukinia cytryna deser detoks detox dynia imbir jedzenie konopne jedzenie z konopi kasza jaglana konopie konopie siewne konopie siewne w kuchni konopie w kuchni konopne przepisy krewetki kuchnia konopna marchew masło konopne melon mięta mąka konopna nasiona konopi oczyszczanie z toksyn oczyszczenie ciała pancakes papryka pomidor przepisy konopne sałata sałatka smoothie sok zdrowa dieta zdrowe nawyki zdrowie zupa śniadanie świąteczne przepisy

Najnowsze komentarze

  • smilingspoon o Jak zrobić mleko konopne
  • Gośka o Jak zrobić mleko konopne
  • smilingspoon o Gnocchi dyniowe z mąką konopną
  • Wilczyca o Gnocchi dyniowe z mąką konopną
  • smilingspoon o Świąteczny poncz żurawinowy

Szukaj przepisów

Najpopularniejsze posty

Smilling spoon

Smilling Spoon to blog kulinarny poświęcony gotowaniu z konopiami siewnymi i medyczną marihuaną. W sekcji Konopie w kuchni znajdziesz wyłącznie zdrowe przepisy, które pomogą utrzymać twoje ciało w zdrowiu i doskonałej kondycji.

Menu

PRZEPISY Z KONOPIAMI
PRZEPISY Z MARIHUANĄ
KONOPNA EDUKACJA
WARSZTATY KULINARNE
KSIĄŻKA KONOPIE W KUCHNI
KALKULATOR DAWKOWANIA THC I CBD

 

SKLEP
O MNIE
KONTAKT
WSPÓŁPRACA
ZAMÓW JADŁOSPIS REGULAMIN SERWISU POLITYKA PRYWATNOŚCI

Social media

Newsletter

Zapisz się do newslettera

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

COPYRIGHT © 2020 Smiling Spoon@2020 wszystkie prawa zastrzeżone

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgadzam się