Wegańskie lody truskawkowe

 

Untitled-2

Kto nie kochał objadać się lodami jako dziecko, a często także jako dorosły, ten nigdy nie żył naprawdę. Pozostaję jednak pełna nadziei, iż fani mojego bloga nie należą do tej grupy osób. Dlatego jeśli to czytasz, to nie zwlekaj i czym prędzej obieraj banana ze skórki i pociachaj go na mniejsze kawałki i wrzucaj do woreczka. Myj truskawki i też dawaj je do woreczka. Woreczek do zamrażarki i czekamy. Masz jakieś 3 godziny, możesz w tym czasie kupić sobie dobry blender kielichowy z funkcją kruszenia lodu (powinien mieć minimum 1000 vatt).

_MG_0507

Po wyciągnięciu zamrożonych owoców wrzucasz je do blendera, włącz funkcję kruszenia lodu i zostaw go sam na sam z owocami, on już będzie wiedział co i jak dalej. Obserwujesz sytuacje, widzisz jak Twoje zamrożone owoce zmieniają się w soczysty, mięsisty i intensywnie malinowy deser. Już ślinka Ci cieknie.  A teraz śpiesz się! Przekładaj lody do pucharka i zjadaj póki zimne. Moje lody podałam z wiórkami kokosowymi i konfiturą z czarnej porzeczki na ciepło.

Untitled-5

Składniki:

  • 2 mrożone banany
  • miska mrożonych truskawek
  • wiórki kokosowe
  • konfitura z czarnej porzeczki

Untitled-1

Untitled-4

Untitled-3

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *