Spotkanie Konopie w kuchni

Żywność konopna przestaje być już tematem tabu! 🍀 I bardzo dobrze, bo jest to jedyna na świecie roślina z pełnym profilem aminokwasowym (białeczko jak w mięsie) z kwasami Omega 6 i 3 w najlepszej dla nas proporcji 3:1 oraz całym pakietem witamin i minerałów łącznie z ultrarzadko dostępną w żywności witaminą K. Żywność jest wolna od THC i całkowicie legalna w Polsce. 😉

Tym słowem wstępu zapraszamy na kolejne z cyklu i pierwsze we Wrocławiu spotkanie Konopie w kuchni. 🍀 ♥ Spotkanie poprowadzi autorka książki Konopie w kuchni oraz bloga smiling spoon Małgorzata Szakuła, promotorka żywności konopnej, zrównoważonej diety a także aktywistka konopna.

Podczas wykładu zostaną poruszone następujące kwestie:
🍀 klasyfikacja konopi i produktów żywnościowych z nich wytwarzanych
🍀 rodzaje żywności konopnej legalnej w Polsce i jej zastosowanie w kuchni
🍀 właściwości żywności konopnej i jej wpływ na ludzki organizm
🍀 dieta bogata w produkty konopne w profilaktyce chorób cywilizacyjnych (szczególnie autoimmunologicznych)

Podczas pokazu kulinarnego będziemy degustować:
🍀 konopny quiche ze szpinakiem
🍀 wegańskie ciasto dyniowe z CBD
🍀 wegańskie pesto konopne
🍀 detoksujące smoothie z białkiem konopnym
🍀 świeżo parzoną herbatę z liści konopi siewnych bogatą w CBD

Po wykładzie i pokazie kulinarnym będą konsultacje indywidualne, będzie także możliwość nabycia publikacji „Konopie w kuchni” z pozytywną dedykacją autora w promocyjnej cenie 25 zł. :)

Termin: 23 luty 2018
Cena: 35 zł/os. Zapisy ➡️ http://bit.ly/2DQC7Ib
Czas trwania: ok 3 godz.
Miejsce: NASzA – Przestrzeń Kosmiczna
W razie pytań zapraszam do kontaktu: kontakt@smilingspoon.pl

KUPUJEBILET