Przyprawa do dań z medycznej marihuany

Jesteś cannabisowym praktykiem i nie chcesz bawić się w wielogodzinne procedury z domowym masłem z medycznej marihuany? Nie potrzebujesz dokładnego dawkowania, wiesz już co i jak, oraz chcesz jak najszybciej zrobić swoje ulubione danie z dodatkiem THC? Jeśli tak, mam dla Ciebie coś ekstra! Proszek z THC (i nie jest to kief), którym możesz posypać każde danie, np deser, sałatkę, a także dodać do sosu, smoothie czy polewy, by otrzymać swoje ukochane edibles 😀

_MG_0970

Szkoda czasu, zaczynajmy!

Przepis na przyprawę do dań z medycznej marihuany

Krok 1. Pokrusz swój susz na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam 3 gramów suszu).

_MG_0748

Krok 2 – waporyzacja. Włóż pokruszony susz do piekarnika na 15 min w temperaturze 105 st C, następnie jeśli waporyzujesz susz z THC, zmniejsz temperaturę do 100 st C i pozostaw na 60- 100 min, natomiast jeśli waporyzujesz susz CBD zwiększ temperaturę do 120 st C i pozostaw go do 60 min.

Krok 3 – mielenie. Wyjmij susz z piekarnika i pozbaw go gałązek. Tak przygotowany susz zmiel w młynku do kawy na proszek.

_MG_0759

Krok 4. Proszek z THC (lub CBD) przełóż do słoiczka, schowaj do lodówki (może tam być do kilku miesięcy). Możesz jego część umieścić w pojemniku z dziurkami, żeby stosować go jako przyprawę do sałatek, mies, makaronów.

_MG_0761

Uwaga proszek jest super mocny! Przetestuj najpierw małą ilość 😉 W kolejnych wpisach będę wrzucać przepisy z jego użyciem. Miłej zabawy! :)

_MG_0760


 

Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

  • Kup książkę „Konopie w kuchni”
  • Przyjdź na spotkanie Konopie w kuchni
  • Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingpoon.pl 

belka-KWK-

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *