Składniki:
- 200g wędzonego halibuta
- 150 g ugotowanego, zielonego groszku bio
- 1 stołowa łyżka majonezu bio
- 1 stołowa łyżka mleczka kokosowego
- garść świeżego koperku
- 4 łyżki stołowe łuskanych nasion konopi
- szczypta pieprzu
Przygotowanie
Zielony groszek wypłukać i namoczyć od 3 – 8 h. Ugotować w osolonej wodzie. Ugotowany połączyć w salaterce z halibutem, koperkiem, majonezem, mleczkiem kokosowym oraz nasionami konopi. Blendować do uzyskania pożądanej konsystencji. Serwować z gałązką świeżego koperku lub kiełków na pieczywie lub waflu ryżowym.
Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:
- Kup książkę „Konopie w kuchni”
- Przyjdź na spotkanie Konopie w kuchni
- Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingpoon.pl