Warsztaty kulinarne – Konopie w kuchni na święta

Tak było na pierwszych w Polsce warsztatach gotowania z żywnością konopną, 14 grudnia 2017 w Warszawie. Spotkanie odbyło się w ramach cyklu Konopie w kuchni, spotkań i warsztatów kulinarnych poświęconych idei promowania świadomego odżywiania i wykorzystania produktów konopnych w kuchni.

_MG_9570 _MG_9579 _MG_9598 _MG_9604 _MG_9606 _MG_9607 _MG_9610 _MG_9615 _MG_9617 _MG_9620 _MG_9622 _MG_9638

Uczestnicy podczas warsztatów uczą się przygotowywać potrawy z wykorzystaniem żywności konopnej. Część praktyczna poprzedzona jest wykładem na temat właściwości produktów konopnych i ich wpływu na ludzki organizm.

Na ostatnich zajęciach uczestnicy przygotowali następujące dania:
🍀 ZUPA: siemieniotka, czyli tradycyjna, wigilijna zupa z nasion konopi (d. wegańskie)
🍀 DANIE GŁÓWNE: grupa 1: łochodziaki, czyli staropolskie pierogi nadziewane nasionami konopi, (d. wegańskie) grupa 2: zielone krokiery z mąką konopną, szpinakiem i pieczarkami (d. wegetariańskie)
🍀 DESER: grupa 1: pachnące, imbirowe ciasteczka z mąką konopną i chrupiącymi nasionami konopi, (d. wegetariańskie) grupa 2: gęsty, czekoladowy pudding z białkiem konopnym (d. wegańskie)

Spotkanie zakończyło się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji z aromatyczną konopną herbatą z liści konopnych.

Wydarzenie na Facebook zgromadziło ponad 11 tys. zainteresowanych!

Chcesz zorganizować ze mną warsztaty? Napisz na: kontakt @ smilingspoon.pl 

cover-fanpage-kwk

Jeśli chcesz pogłębiać swoją wiedzę w dziecinie odżywiania i stosowania żywności konopnej:

  • Kup książkę „Konopie w kuchni”
  • Przyjdź na spotkanie Konopie w kuchni
  • Masz pomysł na promowanie żywności konopnej? Jesteś producentem lub promujesz taką żywność? Skontaktuj się ze mną w sprawie współpracy: kontakt@smilingpoon.pl 

belka-KWK-