Jaglanka z granatem i mlekiem kokosowym

_MG_2852

Nie wyobrażam sobie dnia bez mojej jaglanki. Jedzenie jej jest dla mnie nieodłącznym elementem każdego poranka, stała się moim kolejnym rytuałem. Pomaga mi łagodnie wejść w nowy dzień, dodaje energii, rozkręca układ pokarmowy, dodaje blasku oczom i cerze. Wzbogacona o moje ulubione mleko kokosowe, cynamon i pestki z granatu stała się bezapelacyjną alternatywą dla każdego innego śniadania, bo:

  • jest zasadotwórcza, alkalizuje układ pokarmowy
  • dostarcza ogromnej ilości witamin (E, tiamina – B1, ryboflawina – B2, pirydoksyna – B6 oraz kwas pantotenowy) i minerałów (krzem, chrom, magnez, wapń, fosfor, potas, żelazo)
  • wspomaga metabolizm, pracę jelit i usuwanie resztek pokarmowych, koi układ pokarmowy
  • pobudza pracę wątroby, pomaga oczyszczać krew z toksyn
  • ma właściwości ocieplające organizm
  • nie zawiera glutenu
  • zawiera antyoksydanty, które neutralizują wolne rodniki

_MG_2855

Do przygotowania mojej jaglanki użyłam płatków jaglanych, które dodałam do 1 szklanki gotującej się, osolonej wody. Po ok 3 min kiedy płatki zmiękły dodałam pól szklanki mleka kokosowego, wiórki kokosowe, łyżeczkę cynamonu i pół łyżeczki ksylitolu. Po zdjęciu z ognia dodałam garść suszonych owoców żurawiny. Przed podaniem dekoruje pestkami granatu.

 

_MG_2856

Składniki:

  • 0,5 szklanki płatków jaglanych
  • szklanka wody
  • szczypta soli morskiej
  • łyżeczka cynamonu
  • pół łyżki ksylitolu
  • pół szklanki mleka kokosowego
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 1/3 szklanki suszonej żurawiny (wcześniej sparzonej)
  • pestki z granatu

_MG_2861_MG_2859

SKLEP

70,00 

0
    0
    Koszyk
    Koszyk jest pustyPowrót do sklepu
    Scroll to Top