Buraczany deser z chia i mleczkiem kokosowym

_MG_5754

Stycze艅 to m贸j ulubiony miesi膮c do przybierania na wadze 馃榾 Oczywi艣cie finalnie waga wzrasta maksymalnie o 1 kg, poniewa偶 regularnie 膰wicz臋 i jem dobr膮 偶ywno艣膰. Mimo to, wbrew ca艂ej, noworocznej wrzawie wok贸艂 zmiany swojego 偶ycia na lepsze ja postanowi艂am nagrodzi膰 si臋 za to, 偶e moje 偶ycie jest tak fantastyczne i wyj膮tkowe czyni膮c sobie stycze艅 miesi膮cem popuszczania i lekkiego聽folgowania, pieczenia ciast i p贸藕nych kolacji. W艂a艣nie tak! 馃榾 Nie namawiam tutaj nikogo do ob偶erania si臋 na noc, bo聽obci膮偶a to jelita i zmusza cia艂o do pracy co uniemo偶liwia mu regeneracj臋 podczas snu. Chcia艂am tylko zwr贸ci膰 uwag臋 na fakt, 偶e wszyscy jeste艣my super i nie musimy niczego zmienia膰 w swoim 偶yciu (o ile sami ze sob膮 czujemy si臋 dobrze!). Poza tym jest zimno i nieprzyjemnie, w zwi膮zku z tym warto umili膰 sobie d艂ugie wieczory i przygotowa膰 pyszny deser, kt贸ry mo偶na spa艂aszowa膰 o 22:00 z nieco mniejszymi wyrzutami sumienia. 馃槈

_MG_5756

Przygotowanie zajmuje dos艂ownie chwil臋, o ile ma si臋 gotowe buraczane brownie >>. Je艣li przygotujecie je zgodnie z moj膮 receptur膮 i po艂膮czycie z kremem kokosowym na bazie chia otrzymacie ultra lekki, zdrowy i najpyszniejszy na 艣wiecie deser, kt贸ry wygl膮da ob艂臋dnie kusz膮co.

_MG_5764

 

Sk艂adniki:

  • wykrojone 艣rodki z ciasta buraczane brownie >聽wed艂ug mojej receptury
  • 6聽艂y偶eczek nasion chia
  • 1 szklanka dobrej jako艣ci mleczka kokosowego (please tylko bez gumy guar i innych syfiastych emulgator贸w, o pozosta艂ych E i konserwantach zapomnij!)

_MG_5747

Przygotowanie:

W cie艣cie wycinam okr臋ci w kszta艂cie naczynia,聽w kt贸rym zaserwuj臋 deser, kroj臋 je w poprzek na p贸艂. W miseczce 艂膮cz臋 chia i mleczko kokosowe, mieszam do zg臋stnienia. W naczyniu聽na desery wyk艂adam warstw臋 bia艂膮, na to k艂ad臋 warstw臋 ciasta i tak 2 razy.

Smacznego!

_MG_5770

Wi臋cej podobnych przepis贸w znajdziesz w publikacji „Konopie w kuchni”. Mo偶esz j膮 naby膰聽tutaj>>

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *